Εμπειρίες Πρακτικής Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με τάρτα διατροφικής αξίας το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής βραβεύεται με το βραβείο «καλύτερης παρουσίασης» στον διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015

Στις 24/6/2015 στην αίγλη Ζαππείου, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητού κ. Στέφανου Γκρίτζαλη πραγματοποιήθηκε, για 5η συνεχή χρονιά,  ο διαγωνισμός Ecotrophelia 2015.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό όπου έλληνες φοιτητές από  ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας σε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργούν και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για νέα προϊόντα διατροφής.

Στο διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΜΠ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με τρεις ομάδες φοιτητών. Το ΕΚΠΑ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το ΑΠΘ ,το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Γεωπονικό  με μια ομάδα το καθένα (σύνολο 14 προϊόντων).

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε με τα ακόλουθα 3 προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με 3 ελληνικές εταιρείες τροφίμων στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκηση Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Εξ αυτών το προϊόν  TARTIQUE, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα Κων/να Νασοπούλου, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediterra της Χίου,  βραβεύθηκε στον διαγωνισμό με το βραβείο καλύτερης παρουσίασης.

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και διατροφής:

Κουνενιδάκη Χρυσή, Σιαμουρδάνη Ουρανία, Δημάνη Μαρία και Φρούτης Γεώργιος

παρουσίασαν την εμπειρία της πρακτικής τους άσκησης καθώς και τη βράβευσή τους στο πλαίσιο της απολογιστικής εκδήλωσης για την Πρακτική Άσκηση που πραγματοποίησε η Κεντρική Δομή της Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη στις 22/10/2015.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση εδώ

 

 

 

Leave a Reply