Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στην Πλατεία Σαπφούς

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του κοινού θα υλοποιήσει η Ορνιθολογική για τρίτη χρονιά στη Μυτιλήνη από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου με τη συμμετοχή φοιτητών εθελοντών.
Θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Σαπφούς με σκοπό την παροχή έντυπου υλικού στους επισκέπτες για τα πουλιά και τους βιοτόπους του νησιού. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Λέσβος στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος, για τους προστατευόμενους υγροτόπους διεθνούς ενδιαφέροντος, για τον κομβικό ρόλο της στην μετανάστευση των πουλιών και στην αναπαραγωγή προστατευόμενων ειδών, για τα θαλασσοπούλια του Β. Αιγαίου, για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, για τον οικοτουρισμό, για τις περιπατητικές διαδρομές του νησιού αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιόδου.
Η λειτουργία του περιπτέρου θα συνδυαστεί με παιδικές εκδηλώσεις και δημιουργικά εργαστήρια στις 28-29/8, τα οποία θα ενταχθούν στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι».
Οι ενδιαφερόμενοι ζητείται να έχουν επικοινωνιακές ικανότητες, να μπορούν να μιλήσουν στο κοινό, να γνωρίζουν αγγλικά ή άλλη ξένη γλώσσα, να έχουν βασικές περιβαλλοντικές και παιδαγωγικές γνώσεις, να είναι συνεπείς στο ωράριο, συνεργάσιμοι με τους άλλους φοιτητές και να έχουν τη διάθεση να καταθέσουν δημιουργικές ιδέες.
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για τα πουλιά. Οι περιβαλλοντικές ή συναφείς σπουδές όπως και η γνώση των βιοτόπων του νησιού θα διευκολύνουν και θα ενισχύσουν την ποιοτική ενημέρωση των επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι – ασχέτως αντικειμένου σπουδών – θα εκπαιδευτούν σχετικά από την Ορνιθολογική σε σεμινάρια, που θα γίνουν σε κεντρικό χώρο στη Μυτιλήνη τα απογεύματα 7-8-9/7 ώρες 19:00-21:00. Θα ακολουθήσει on the job training στο περίπτερο με την παρουσία του υπευθύνου και εκπαιδευτική επίσκεψη στον κόλπο της Καλλονής.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι υποχρεωτική.
Το ωράριο λειτουργίας του Περιπτέρου είναι καθημερινά 19:30-24:00, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η συμμετοχή των εθελοντών είναι περίπου 2 ώρες κάθε μέρα για 3-5 φορές την εβδομάδα και το ελάχιστο συμμετοχής είναι δύο εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα βγαίνει πρόγραμμα συμμετοχών με βάση τις διαθεσιμότητες, το οποίο συντονίζεται από τους φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν υποστήριξη από τον υπεύθυνο του προγράμματος και από τοπικό συντονιστή.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνείτε με τον Σπύρο Ψύχα στο 6974510976 (όλες τις ώρες), στο 210 8228704 εσωτ. 106 (10:00-17:00) και με mail στο spsychas@ornithologiki.gr

Το έντυπο της αίτησης εδώ: https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=184&t=17689

Leave a Reply